Jak pečovat o svou pleť s příchodem chladných dnů?

Doteky prvních chladných podzimních dnů jsme již pocítily a pravděpodobně mnoho z nás registruje, že i pleť se začíná chovat malinko jinak a vyžaduje úpravu v péči. Je to způsobeno hlavně tím, že naše pleť je v chladných dnech vystavována velkým teplotním změnám a větru, které ji nedělají moc dobře. Můžeme cítit, že pleť je více citlivá, napjatá, sušší, začervenalá nebo se nám dokonce mohou tvořit šupinky - to je jasný signál, že naše pleť potřebuje dodat ochranu v podobě okluzivních látek. Jak tedy dosáhnout toho, aby naše pleť byla stále spokojená?

S příchodem podzimu už vaši pleti nejspíš nebude stačit lehký hydratační krém. Naopak pokožka ocení spíše hutnější krémy bohaté na oleje nebo nejrůznější šlehané másla - například tyto od Kvitoku jsou přímo skvělé. Za každou cenu ale nemusíte hned nakupovat nové produkty, bude Vám stačit, když zařadíte do stávající péče rostlinný olej.

Rostlinné za studena lisované oleje řadíme mezi tzv. Okluzivní látky. Okluzivní látky jsou vlastně všechny “mastné” ingredience, které mají za úkol uzamknout v pokožce vlhkost, čímž pomáhají, aby zůstala hydratovaná. Mezi takové látky patří například i minerální olej, vazelína, parafín, ale jelikož se jedná o složky ropného původu, není to nic extra, co bychom ve složení kosmetiky měly vyhledávat. Vhodnější alternativou jsou tedy již zmiňované oleje, které nejenže brání před ztrátou vlhkosti, ale díky tomu, že jsou bohaté na výživné látky (vitamíny, minerály atd), dodají pleti i extra péči a pomáhají ji regenerovat.

Pokud tedy v koupelně skrýváte lahvičku kvalitního rostlinného oleje, je ten pravý čas, aby zase spatřila světlo světa a zazářila na vaší poličce :). A jak tedy olej do rutiny zařadit? Pár kapek vašeho oblíbeného rostlinného oleje můžete přidat do krému těsně před nanesením na obličej nebo jej můžete aplikovat samostatně, až na konec rutiny, po aplikaci krému. Tento krok je vhodný zejména na noc, protože vaši pleti dodá extra péči a ráno vaše pokožka bude krásně jemná a vyživená. Rostlinné oleje je ovšem možné aplikovat podobně jako séra, tedy hned na vyčištěnou, tonizovanou pleť, vše záleží na tom, jak vám samotným to bude vyhovovat.

Vaši pleti si určitě zalíbí jeden z našich voňavých rostlinných olejů - jasnými favority jsou jednoznačně jahodový nebo ze semen granátového jablka. Jsou vhodné pro všechny typy pleti, jelikož jsou nekomedogenní a navíc krásně voní :) Více o nic se dozvíte zde.

 

Když jsme ale u těch sér, je dobré také zmínit, že s extra péčí během chladných dnů vám mohou pomoct právě některá séra. Je dobré sahat zejména po těch, která mají v základu oleje, ale pokud bych měla vypíchnout alespoň jedno, které je extra vhodné v sychravém počasí, bylo by to jistě sérum Komplex ceramidů od Kvitoku. Toto sérum je vhodné pro všechny typy pleti a pomáhá ji dodat vlhkost a posiluje její přirozenou ochranou bariéru. Je tedy přímo ideální parťákem pro ochranu při chladných/mrazivých a větrných měsících, která nás čekají. Více se o něm dočtete zde.

komplex-ceramidov-10-ml-scaled

Stále ovšem nezapomínejte na pořádnou hydrataci a pokud byste rádi vyměnili krém pouze za rostlinný olej, myslete na to, že olej pleť nehydratuje a je potřeba ho vždy nanášet na vlhkou pleť. Ale ne na navlhčenou pleť kohoutkovou vodou, ta by vás ještě více vysušila, ale na navlhčenou pleť pomocí květové vody či tonika. Já osobně doporučuji olej kombinovat ideálně s hydratačním sérem -například s kyselinou hyaluronovou nebo se zmiňovaným komplexem ceramidů, protože jen tak opravdu zajistíte, že pleť má dostatečný přísun vlhkosti a nebudete ji mít časem dehydratovanou.

 

Pokud si nejste stále jisté, jak o svou pleť pečovat nebo jak vůbec začít, nebojte se mě kontaktovat v rámci produktového poradenství. Ráda vám s výběrem podle vašich preferencí pomohu :)

 

Dominika

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz