Proč jsou antioxidanty důležité pro tvou pleť?

V poslední době můžeme často slyšet o antioxidantech a jejich významu pro naši pleť, ale co si pod pojmem antioxidanty vůbec představit? Pokud nejste žádný kosmetický odborník, ale přesto Vás to zajímá, pojďte si v krátkosti něco o této tématice přečíst.

Proč jsou antioxidanty důležité pro naši pleť?

Jak už z názvu antioxidanty vyplývá, chrání pokožku proti oxidaci. Jsou jednoduše řečeno první obranou linií pleti, před tímto procesem, které ničí tvé kožní buňky a může způsobit i jejich předčasné odumírání, což má za následek předčasné stárnutí pleti, což nikdo z nás samozřejmě nechce :).

K oxidaci buněk dochází například kvůli vystavení pleti UV záření ze slunce, znečištěnému ovzduší, cigaretovému kouři, stresu apod. Antioxidanty tedy tvoji pleť chrání právě před těmito škodlivými radikály, které se v tvé pleti ukládají. Navíc mají antioxidanty schopnost zmírnit podráždění pokožky, pleť rozjasňují, podporují tvorbu kolagenu a elastenu, tudíž zlepšují vzhled jemných linií a vrásek.

Největším zdrojem antioxidantů je vitamín C, vitamín E, vitamín A, ale vysoký podíl antioxidantů nalezneme také v karotenoidech či granátovém jablku a jahodách.

Na závěr mám dobrou zprávu, u nás na eshopu naleznete širokou škálu olejů které jsou bohaté na antioxidanty. Já Vám mohu doporučit kombinaci našeho séra s vitamínem E společně s esenciálním olejem s vitamínem C. Pokud si ale chcete dopřát spíše jednosložkový olej, s olejem ze semen z granátového jablka či z jahodového oleje, taktéž neuděláte krok vedle a navíc vás potěší jejich krásná vůně.

A ještě jeden tip na závěr. Doporučuji antioxidanty zařadit do Vaší ranní kosmetické rutiny. Tak pleti dáte možnost účinně se bránit proti volným radikálům, které na ni budou útočit během dne. Nikdy ovšem nezapomínejte na vaše SPF, bez něj nebude žádná anti-aging péče účinná!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz