Dvoufázové čištění: Tajemství dokonalé a zdravé pleti

Chcete, aby byla vaše pleť zářivá, mladistvá a zdravá? Snažíte se jí věnovat maximum péče, ale pořád to nějak není ono? Pojďme se společně podívat na nejčastější chyby, které vám mohou bránit dosáhnout nádherné pokožky, po které toužíte. Po přečtení tohoto článku budete vědět, jak na to a vaší proměně už nic nebude stát v cestě!

Pokud jste si myslela, že tím nejdůležitějším v péči o pokožku jsou pouze kvalitní kosmetické produkty, tak to není tak úplně pravda. Stejně jako si nedáte chutné a zdravé jídlo na talíř plný špíny a bakterií, tak je potřeba i kvalitní přírodní kosmetické produkty nanášet na čistou a připravenou pokožku. Pouze ta totiž umožní pleťovým krémům a sérům, aby se dokonale vstřebaly a aby jejich účinné látky pronikly hluboko do jejích vrstev

Správné čištění je klíčem ke zdravé a zářivé pleti bez pupínků, černých teček a dalších kožních problémů a mělo by se stát součástí každodenní rutiny každé ženy. A to i těch, které nenosí make-up! I přestože se totiž nelíčíte, na vaší pleti se během dne zachytávají nečistoty, prach i smog, které spolu s přirozeně vyloučeným mazem a odumřelými buňkami mohou způsobovat ucpávání pórů. Pojďme si proto říct, jak svou pokožku správně čistit a jak k tomu využít odličovací mléka estonské bio kosmetiky LUMI!

Jak správně čistit pokožku?

  • Nepřehánějte to – Pokud na čištění spotřebujete kupu odličovacích tamponků a svůj obličej čistíte opakovaně, nebude mít ani organická kosmetika takové účinky. Odličovací mléka LUMI proto používejte podle návodu na etiketě a pamatujte, že několikeré opakování vaši pokožku neudělá čistější, ale naopak více naruší její ochrannou bariéru a vyvážený kožní mikrobiom. 

 

  • Čistěte jednou denně – I když je čištění pleti nezbytnou součástí vaší každodenní rutiny, přehnaná péče může způsobit narušení kožní bariéry a odstranění přirozených olejů vyskytujících se na povrchu pleti. To může vést paradoxně k nadměrné produkci mazu a celé řadě dalších problémů. Odborníci z LUMI proto doporučují čistit pleť pouze 1 x denně, a to v rámci vaší večerní rutiny. 

 

  • Používejte prsty – Víte, že k dokonale a šetrně vyčištěné pleti nepotřebujete kartáčky, hadříky, houbičky nebo dokonce elektronické kosmetické kartáčky? Většina těchto pomůcek je naprosto zbytečná a ty agresivní jsou přímo škodlivé. Při čištění pleti raději používejte své prsty, které jsou ideálním nástrojem pro mytí obličeje a navíc jsou také úplně zdarma!

 

  • Používejte pouze vlažnou vodu – Stává se vám, že je vaše pleť po čištění začervenalá? Může to být tím, že používáte příliš horkou vodu. Vždy proto omývejte čistící mléko vlažnou vodou - je to stejně účinné a k vaší pleti mnohem šetrnější! Vaše pokožka byla stvořena pro vodu, odolejte proto i nejrůznějším micelárním vodám, kterým byste čistící mléko chtěli smýt. Je to naprosto zbytečné a v mnoha případech i nežádoucí.

 

  • Zamilujte si dvoufázové čištění - na většinu nečistot a mastnot, které na pleti během dne ulpí, je obyčejná voda krátká. Proto je zde dvoufázové čištění, které pleť šetrně a účinně odlíčí a připraví ji na následnou péči krémy nebo séry. V rámci dvoufázového čištění se tak vždy používá nejdříve odličovací mléko na olejové bázi (BABYFACE Odličovací mléko LUMI) a teprve poté odličovací mléko s vodním základem (Hydratační odličovací mléko LUMI, TUNDRA AHA-BHA Čistící mléko LUMI). 



Dvoufázové čištění krok za krokem

Dvoufázové čištění neboli “double cleansing” je efektivní a šetrná metoda, jak zbavit pokožku mastnoty, nečistot, make-upu i SPF a připravit ji na další péči. Jak jsme si již řekli výše, v rámci tohoto postupu se používají vždy 2 produkty (první na olejové bázi, druhý na vodní bázi). 

 

U běžné konvenční kosmetiky se jedná o různé odličovací oleje a mléka v prvním kroku a v tom druhém pak o čistící pěny, micelární vody, mousse apod. Často se však setkáte s tím, že právě komerční kosmetika obsahuje také syntetické tenzidy, pěnidla a jiné chemické látky, které pokožku vysušují a při dlouhodobém používání mohou její stav naopak zhoršit (více o nebezpečí těchto látek si můžete přečíst v našem článku Čistá a zdravá pleť s bio kosmetikou LUMI). Z toho důvodu doporučujeme nepodceňovat ani výběr odličovacích produktů a vsadit na přírodní pleťovou kosmetiku nejvyšší kvality, jako je například výhradní značka estonské bio kosmetiky LUMI, kterou najdete pouze na Lovely Herbs!

 

Odličovací kosmetika LUMI je připravena na bázi mléka, jehož používání je příjemné, účinné a šetrné i u té nejcitlivější pleti se sklonem k ekzému a jiným kožním problémům.

 

Jak správně postupovat?

  1. Na suchý obličej nanesete odličovací mléko BABYFACE LUMI. Zde je důležité, abyste mléko nanášeli opravdu na suchý obličej, jinak by proces čištění nefungoval.
  2. Pomocí čistých prstů vmasírujete produkt do pokožky i očního okolí. Masáž provádějte zhruba 30 sekund, aby se všechny nečistoty stihly rozpustit. Pak pomocí vlažné vody odličovací mléko i s nečistotami smyjete, případně můžete použít navlhčené tampónky nebo ručník.
  3. Nyní na vlhký obličej nanesete druhý produkt (Hydratační odličovací mléko LUMI, TUNDRA AHA-BHA Odličovací mléko LUMI) a masírujete zhruba 1 minutu jemnými krouživými pohyby. Nevynechejte žádné části obličeje včetně vlasové linie tak, abyste obličej opravdu dokonale vyčistili. Čistěte i oblast krku a dekoltu.
  4. Produkt z obličeje smyjte vlažnou vodou a pokožku šetrně osušte.
  5. Následně pokračujte v další péči, která pleti dodá hydrataci i výživu - například pleťová séra LUMI a pleťové krémy LUMI.

 

Dopřejte své pleti dokonalou péči pomocí přírodní kosmetiky LUMI a jednoduchých a snadných postupů. Zamilujte se do zdravé a mladistvě zářící pleti bez nedokonalostí s organickou kosmetikou z Lovely Herbs

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz