Double cleansing aneb dvojí čištění pleti. Víte jak na něj?

Pokud chceme, aby naše pleť byla krásná a aby pečující produkty správně fungovaly, je opravdu nezbytné, aby jsme dbaly na to, že je naše pleť správně vyčištěná. Je to hlavně z toho důvodu, že pokud svou pleť nevyčistíte dobře, aktivní látky z sér či krémů se nemají šanci dostat hlouběji do pokožky, tudíž nebudou tak efektivní. Jak říká autorka mé oblíbené knihy Kosmetická džungle, jídlo byste si taky nenaložily na špinavý talíř. Takže první je potřeba talíř umýt a až pak na něj můžete dávat dobroty.

Zároveň je čištění klíč ke zdravé zářivé pleti bez pupínků či černých teček. Ikdyž se nelíčíme, na naši pleť se během dne zachytávají nečistoty, prach, smog a spolu s vyloučeným mazem a odumřelými buňkami mohou způsobovat ucpávání pórů. Proto si pleť nezapomínejte čistit, ikdyž jste přes den nepoužívaly make-up. 

Podstatou myšlenky double cleansingu je to, že maz (olej) pouze samotná voda nevyčistí/nerozpustí. Paradoxně olej na sebe nejlépe naváže jiný olej, a právě proto potřebujeme olejový čistič, který na sebe nachytá mastnotu, makeup, spf a jiné nečistoty. 

 

Double cleansing je tedy spočívá v použití dvou produktů:

  1. První produkt je  na olejové bázi - většinou se jedná o čistící hydrofilní olej, balzám, mléko. Tento produkt díky obsahu olejů na sebe naváže maz, rozpustí makeup, SPF krém a největší nečistoty z pleti
  2. Druhý produkt je čistič na vodní bázi - tedy nějaký čistící gel, pěna, mousse, který dokáže na základě předchozího kroku proniknout hlouběji do naší pleti a tím ji dočistí a zbaví posledních zbytků nečistot.

    Pozor ale na výběr vhodných čistících produktů, ty s obsahem tenzidů/pěnidel mají často tendenci pokožku vysušovat, což jí může ublížit a dlouhodobým používám způsobit zhoršení stavu pleti a její dehydrataci. Právě z toho důvodu vždy vybíráme ty nejvíce šetrné produkty. 
    Například značka LUMI, má obě fáze čištění pleti založené na mlécích, jelikož je to pro pleť maximálně šetrný způsob, jak se zbavit nečistot, který je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť.

  

Jak správně postupovat?

  1. Na suchý obličej naneseme odličovací mléko, hydrofilní olej či balzám. V této části je podstatná právě ta suchost obličeje, protože pokud byste olej nanesli na mokrou tvář, produkt by nefungoval správně. 
  2. Pomocí prstů vmasírujeme produkt do pokožky i očního okolí. Masáž provádíme zhruba 30 sekund, aby se všechny nečistoty stihly rozpustit. Pak pomocí vody produkt a nečistoty smyjte nebo můžete použít mokré tampónky či navlhčený ručník pomocí kterého nečistoty stáhnete z obličeje.
  3. Na vlhký obličej naneste druhý produkt - mléko, gel, pěnu, čistící mousse a masírujte zhruba minutu jemnými krouživými pohyby. Nazapomínejte na žádné části obličeje včetně vlasové línie, tak aby jste obličej opravdu dokonale vyčistili. Čistěte i oblast krku a dekoltu.
  4. Smyjte produkt z obličeje vlažnou vodou a šetrně osušte.
  5. Pokračujte dalšími kroky vaší rutiny - tonizace, sérum, oční krém, krém atd.

 

Připomínka na závěr!

Opravdu nezapomínejte na to, že není čistič jako čistič. Vždy dávejte přednost jemnému čistícímu produktu, který neobsahuje nešetrné tenzidy, příliš mnoho alkoholu, syntetickou parfemaci či dráždivé konzervanty. Takové produkty totiž vaši pleť zbytečně dráždí a vysušují. Dlouhodobým používáním pak mohou způsobit porušení ochranné bariéry pleti a zadělat vám na problémy s dehydratací, citlivostí, akné apod. 

Pokud po použití čističe cítíte, že vám pleť nepříjemně pne či štípe, nejspíše vám vybraný produkt nesedí a raději byste ho měla vyměnit za jiný.

Na závěr vám zde nám pár tipů těch nejlepších čistících produktů z eshopu, za které dám ruku do ohně :)

ODLIČOVÁNÍ

ODLIČOVACÍ MLÉKO BABYFACE LUMI

ČISTÍCÍ MLÉKO KVITOK

2V1 ODLIČOVACÍ A ČISTÍCÍ HYDROFILNÍ OLEJ SOLUTION BY KVITOK

ČIŠTĚNÍ PLETI

ČISTÍCÍ HYDARATČNÍ MLÉKO LUMI

TUNDRA AHA-BHA ČISTÍCÍ MLÉKO LUMI

HYDROFILNÍ ČISTÍCÍ OLEJ KVITOK 

A pokud byste si stále nevěděli rady s výběrem produktů, můžete se na mě obrátit prostřednictvím emailu info@lovelyherbs.cz nebo přímo v chatu zde na e-shopu.

Dominika :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz